ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İtalya, Güney Kore ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçileri, Gökçek'i makamında ayrı ayrı ziyaret etti.

Melih Gökçek, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst seviyede olduğunu belirtti.

 Yapımı devam eden Ankapark'taki oyuncakların bir kısmının da İtalya'daki firmalardan alındığını ifade eden Gökçek, ayrıca "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planladıklarını" kaydetti.

Büyükelçi Mattiolo da "Ankara'nın yaşanması çok rahat bir başkent" olduğunu, Ankapark gibi parklarla da çok büyük bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

- "Ankara'nın Kore'de tanıtımı için elimden geleni yapacağım"

Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho da ziyaretinde, Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu vurgulayarak, geçen yıl yaklaşık 200-250 bin Koreli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini bildirdi.

Ankara'ya gelen turist sayısında da büyük artış görüldüğünü aktaran Cho, "Kore ve Türkiye arasındaki iş birliği gitgide artıyor. Ankara'nın Kore'de tanıtımı için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek de iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerden memnuniyet duyduğunu belirterek, Ankara'da Kore Parkı, Kore'de de Ankara Evi bulunmasının iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu vurguladı.

Hollanda  Büyükelçisi Cornelis Van Rij de Ankara'da yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gökçek'e, Ankara'ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Rij,  "Ankara'da birçok diplomatik temsilciyi misafir ediyorsunuz ve kendimizi evimizde hissediyoruz. Ankara'da hava çok temiz ve pırıl pırıl bir gökyüzü var. Bu anlamda şehrin mükemmel bir geleceği olduğuna inanıyorum" görüşünü paylaştı.