ANKARA (AA) - Ankara Valiliği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının (YGS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için 12 Mart Cumartesi saat 18.00'den 13 Mart Pazar saat 13.00'e kadar olan süre için bir dizi önlem aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, YGS kapsamında belirtilen saatler arasında alınan önlemler şöyle:

- Otoların klakson çalmaları, düğün, asker uğurlama gibi konvoyların oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılması, Ankara ili mülki hudutları dahilinde yasak olacak.

- Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü ve saatlerinde hiçbir vasıta park ettirilmeyecek.

- Sınav yapılacak okulların güzergahı üzerinde yoğun trafik akışı yaşanacağından sınav öncesi ve sonrası bu güzergahlar ve ana arterler trafiğe açık tutulacak.

- Sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet, tertip ve tedbirleri polis ve jandarma tarafından önceden planlanacak.

- Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlar levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferleri aksamadan sürdürülecek.

- YGS'ye katılacak öğrencilerden sınav heyecanı ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 13 Mart'ta Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere 07.00-10.15 saatleri arasında açık tutulacak.

- Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacak.

- Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacak.