NİĞDE (AA) - Niğde’de, bazı siyasi partiler ile kurum ve kuruluşların temsilcileri, Ankara ve Diyarbakır’daki terör olaylarına tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da ve Diyarbakır’da meydana gelen hain terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Özdemir, ülkemizin bütünlüğüne kasteden şer odaklarına cevabın çok sert bir şekilde verileceğini, terör ve buna destek verenlere karşı kararlı mücadelenin süreceğini belirterek, "Dün Akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik terörist saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum. Bugün yine Diyarbakır’da askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba nedeniyle 6 vatan evladımızı şehit verdik. Millet olarak başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Orhan da Türkiye'nin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Orhan, "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Büyük Memur-Sen ailesi olarak terörü hangi adresten gelirse gelsin, reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödemeye hazır olduklarını ifade etti.

Gümüştepe, "Dün akşam ve bugün gerçekleştirilen hain terör saldırıları sonucu hayatını kaybedenlere ve 6 şehidimize Allah’tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Niğde Barosundan yapılan yazılı açıklamada ise, bu ve benzer saldırıların, büyük devletlerin sınırlarımız içinde ve dışında konuşlandırdıkları, besledikleri, silahlandırdıkları taşeron terör örgütleri tarafından gerçekleştirildiği öne sürdü.

Ensar Vakfı Niğde Şube Başkanı Veysel Aşgın da "Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır. Ensar Vakfı olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev, sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve arkasındaki karanlık odakların tuzağına düşmemektir" İfadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Erhan Adem de parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki tüm terör olaylarını kınadıklarını söyledi.