ANKARA (AA) - Rüzgarlı Caddesi'nde esnafın otoparkçıları protestosu sırasında silahla vurularak öldürülen Mehmet Karagöz'ün cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Çankırı'ya götürüldü.

Dünkü protestolar sırasında Sedat Karagöz'ün silahla öldürülmesinin ardından bugün esnaf, arabalarının arkasına ve iş yerlerinin kepenklerine "Başımız sağ olsun, acımız büyük, isyanımızı tüm Türkiye duysun istiyoruz. Rüzgarlı sokak esnafları" yazılı pankartlar ve Türk bayrağı astı. 

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da Rüzgarlı'ya gelerek esnafın kepenk indirdiği sokak ve caddelerde olayın nasıl yaşandığıyla ilgili bilgi aldı. Esnaf da otoparkın yasa dışı yollarla işletildiğini savunarak otopark işletmeciliğinin hukuk çerçevesinde yapılmasını istedi.

Dünkü protestoya da katıldığını ifade eden bir esnaf ilk 15 dakikası ücretsiz olmasına rağmen, otoparkçıların birkaç dakikalık beklemelerden dahi para aldığını savundu. Olayın yaşandığı gün öncesinde de benzer tartışmalar yaşandığını belirten görgü tanığı, "Dünkü protestoyu sakin şekilde yaptık fakat bu otoparkçı silah göstererek bizi tehdit ediyor" dedi. Milletvekili Yılmaz da konuyu gerekirse Meclise taşıyacaklarını söyledi. 

Dünkü protestonun ardından bugün hiçbir otoparkçının Rüzgarlı Caddesi'ne gelmemesi dikkat çekti. 

- Cenaze Çankırı'ya götürülüyor

Esnafın otoparkçıları protestosu sırasında çıkan olaylarda zanlı K.A. tarafından silahla vurularak öldürülen Mehmet Karagöz için esnaf, kepenklerini kapatarak arabalarıyla konvoy halinde Adli Tıp Kurumuna geldi. Adli Tıptan alınan cenaze, konvoy eşliğinde Karagöz'ün memleketi Çankırı'ya götürülmek üzere yola çıkarıldı. Bir grup esnaf da Esenboğa Havaalanı yolunda konvoyla buluştu.

- Gökçek açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olay sonrası yaptığı açıklamada kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve otoparkların sadece belediyeye bağlı ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'la anlaştıklarını duyurmuştu.