Enerjisa’nın sosyal sorumluluk projesi enerji verimliliği eğitimleri, 22 Kasım’a kadar Ankara’da Başkent EDAŞ’ın ev sahipliğinde devam edecek. Eğitimlerde Ankara’dan 4 binden fazla ilkokul öğrencisi enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konusunda bilgilendiriliyor.

Enerjisa’dan yapılan açıklamada, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında Türkiye enerji sektörünün lider oyuncusu olan Enerjisa’nın sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerine devam ettiği belirtilerek, "Enerjisa’nın ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçirdiği ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ projesi, bu yıl Adana ve İstanbul ile birlikte Ankara’yı da kapsıyor. Proje ile bu yıl 10 bin çocuğa daha eğitim verilmiş olacak" denildi.

Gönüllü Enerjisa eğitmenleri tarafından verilen enerji verimliliği eğitimlerinin bugüne kadar 212 okulda 180 bin öğrenciye ulaştığı vurgulanan açıklamada, "Bu eğitimlerin çocuklara daha fazla dokunabilmesi amacıyla profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından hazırlanan ve eğitim verilen çocuklara sahnelenen Enerji Verimliliği Tiyatrosu ile bu yıl 10 bin öğrenciye daha ulaşılması hedefleniyor. Enerji verimliliği eğitimleri 22 Kasım’a kadar Ankara’da Başkent EDAŞ’ın ev sahipliğinde devam edecek. Eğitimlerde Ankara’dan 4 binden fazla ilkokul öğrencisi enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konusunda bilgilendiriliyor" ifadelerine yer verildi.