Ankara genelinde ilk defa ortaokullar arası “Oyunumu Kodluyorum” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ankara genelinde ilk defa Cebeci Ortaokulu’nun düzenlediği ortaokullar arası "Oyunumu Kodluyorum” yarışmasına 12 ilçeden 36 okul 36 öğretmen, 143 öğrenci katılırken yarışmada 64 eser başvurusu yapıldı. Öğrencilerin kodladıkları oyunları TÜBİTAK, Hacettepe Stem&Maker, Roketsan ve Havelsan tarafından görevlendirilen jüri üyeleri değerlendirdi. Jüri üyeleri ortaokul öğrencilerinin kodladıkları oyunlarla ilgili; iki aylık başvuru süresi dikkate alındığında çok kaliteli oyunların üretildiğini, derecelendirme de zorlandıklarını ifade ettiler. Ayrıca bu yarışmanın güvenilirliğine gölge düşürmemek ve etik ilkelere bağlı davrandıklarını bu sebeple Cebeci Ortaokulu’nun kodladığı oyunları çok kaliteli ve beğenilmesine rağmen derecelemeye almadıklarını belirttiler.

“Korkunun Ardındaki Dünya” birinci oldu

Yarışmanın birincisi; Yenimahalle Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu öğrencileri Mirza Karakaya ve Abdullah Yaman ile öğretmenleri Mustafa Işık rehberliğinde “Korkunun Ardındaki Dünya” isimli oyunu, yarışma ikincisi; Etimesgut Erzurumlu İbrahim Hakkı Ortaokulu öğrencileri Onur Erdali, Umut Akgül, Utku Şeref ile öğretmenleri Ebru Öcal rehberliğinde “Adventures Of Roboco” isimli oyunu, yarışma üçüncüsü; Çankaya 27 Aralık Lions Ortaokulu öğrencileri Faruk Buğra Kıratoğlu, Ahmet Furkan Körpe, öğretmenleri Şeyma Dinçal rehberliğinde “Hard Car Parking” isimli oyunu dereceye girdi.

Ödül törenine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika BİÇER, şube müdürleri Emrak KOÇ ve Zeynep Beyza KARAKOÇ, Hacettepe Stem&Maker, Havelsan ve Roketsan yetkilileri, Ankara Memur-Sen İl başkanı Mustafa Kır, okul müdürleri, yarışmaya katılan okulların idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.