ANKARA (AA) – Mersin'in kültürünü, yemeklerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Mersin Tanıtım Günleri" başladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mersin’in insanlık dışı olaylarla anılmasını istemediklerini belirterek, her türlü zenginliğe sahip kentte güzellikler içinde yaşamasını bilmek gerektiğini söyledi.

Mersin'in geçmişten beri inanç ve etnik yapısı, kültürüyle örnek bir kent olduğunu vurgulayan Çakacak, "Mersin halkı yıllardır birlik, beraberlik, barış içinde yaşıyorsa ülkemiz de böyle yaşıyor ve bu böyle devam edecek. Bu birlik ve beraberlik görüntüsünü hep vermek zorundayız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da birçok özelliği bünyesinde barındıran kentin bugüne kadar iyi tanıtılamadığını ifade etti.

Tanıtım günlerinin ilkini İstanbul'da yaptıklarını anımsatan Kocamaz, bu tarz etkinlikleri sürdüreceklerini bildirdi.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise herkesi Mersin'i tanımaya ve gezmeye davet etti.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de kentin tanıtımı için tüm çevrelerin iş birliği yapması gerektiğinin altını çizerek, Mersin'in kötü olaylarla anılmasını istemediklerini sözlerine ekledi.

 MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise Mersin'in tanıtımı için bu tarz etkinliklerin artırılmasını istedi.

Konuşmaların ardından Mersin Olgunlaştırma Enstitüsü "Mersin’den esintiler" adlı defileyi sundu. Emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından Mersin’e özgü ürünlerin yer aldığı stantlar gezildi.

Tanıtım günleri 15 Mart akşamı sona erecek.