ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara'daki terör saldırısında 2 yeğeninin yaralandığını açıkladı.

Topçu yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki menfur saldırıda, yeğenleri Şahin Budak ile Pınar Budak'ın yaralandığını belirtti.

Terör saldırısında yaralanan ve hayatını kaybedenlerin acısını derinden hissettiğini belirten Yalçın, "İçeriden ve dışarıdan Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen karanlık odaklar, Türkiye'yi eski günlerine döndürmek istiyor. Birinci Dünya Savaşı'nın 100'üncü senesinde tekrar yeni haritalar belirleme uğraşındalar. Bu amaçla kalbimizde bombalar patlatıyorlar. Nerede ne yaparlarsa yapsınlar kazanan Türkiye devleti ve milleti olacaktır. Hain saldırıda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin kaygısı olmasın, namertler dilediklerini elde edemeyecekler. Biz her türlü terörün karşısındayız ve lanetliyoruz" dedi.

"Gerekirse yeni destanlar da yazarız"

"Şer hayaller peşinde koşanlar hep vardı, var olmaya da devam edecektir, işte onlar ancak hayal peşinde beyhude koşanlardır" ifadesini kullanan Topçu, şunları kaydetti:

Ankara'daki terör saldırısında 2 yeğeninin yaralandığını açıkladı.
"Dün dedelerimiz Çanakkale'de ne yaptıysa bugün de büyük Türk milletti aynı şeyi yapıyor. Yapmaya da devam edecektir. Biz, tarihi destanlarla dolu bir milletiz. Gerekirse yeni destanlar da yazarız evelallah. Bölücü terör örgütüyle olan mücadeleyi bir an evvel bitirip kalkınmamızı hızlandırarak medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimizin dertlerine derman olmak durumuna geleceğiz inşallah. Bu vesileyle Türkiye'ye düşmanlık yapanlar bilsin ki içeride veya dışarıda, adları her ne ise er geç maddi ve manevi olarak kaybetmeye mahkumdurlar."

Muhabir: Zehra Aydın