Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri, Karaman Belediyesi tarafından Aktekke Kent Meydanı ile Türkçe Parkı’na yerleştirildi. Kabinin içinde bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası gibi annelerin işini kolaylaştıracak donanımlar bulunuyor. 
Bebeklerini emzirmek için yer aramak zorunda kalan anneler için başlatılan uygulamayla, emziren annelerin önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacak. 
Uygulamayla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Bu proje yeni doğan çocukların emzirme dönemine ve emzirmenin önemine vurgu yapmak için Sağlık Bakanlığı ile UNESCO´nun ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje. Karaman Belediyesi olarak biz de bu projeye destek veriyoruz. Şu anda Aktekke Kent Meydanı ve Türkçe Parkı olmak üzere iki noktaya yerleştirdiğimiz bu kabinlerden otogar ve belediyemiz önüne de kuracağız. Teknolojik olarak tasarlanan kabinlere belediyemiz ve sağlık ocaklarından verilecek kartlarla girilebilecek ve kartı sadece anneler kullanabilecek. Oradaki yoğunluğa göre kabinlerin belirli bir kullanım süreleri olacak. Bebekleriyle birlikte çarşıya çıkan anneler, son derece sağlıklı bir ortamda sıkıntı yaşamadan bebeklerini kolayca emzirebilecek ve bakımlarını yapabilecekler” dedi.