NİĞDE (AA) - Niğde'de 5 yıl önce eşini kaybeden 2 çocuk annesi Güler Özbek, eşinin vefatının ardından koruyucu aile olduğu 2 kardeşin de anne özlemini dindirdi.

Yenice Mahallesi'nde ikamet eden 47 yaşındaki Özbek, 2011 yılında epilepsi hastası olan eşini kaybettikten sonra Ayşe Ceren (14) ve Yusuf (12) adlı çocuklarıyla yaşamaya başladı.

Eşinin vefatının ardından uzun süre çocuklarına adeta hem annelik hem de babalık yapan Güler Özbek, 14 ay önce Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden koruyucu aile modeliyle S.Ö'yü de (8) yanına aldı. Özbek, 5 ay önce de S.Ö'nün kardeşi Ç.Ö'nün (5) koruyucu ailesi olarak, kardeşlerin anne özlemlerini sonlandırdı.

Güler Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini kaybettikten sonra çocukları ve kendisi için zor dönem bir geçirdiğini anlatarak, "2 çocukla zor olacağını düşünüyordum, 2 çocuk daha aldım biraz daha zorlaştırdık hayatı. Devletin de katkısı var çocuklarımıza. Her şeylerini karşılıyor. Devlet elini çektiğinde de ben bu çocuklarımdan elimi çekmeyeceğim. Gücümün yettiği kadar, nereye kadar giderse götüreceğiz" dedi.

Koruyucu ailesi olduğu 2 kardeşi evlatlarından ayırmadığını dile getiren Özbek, "Ben onların annesiyim, onlar artık benim çocuklarım. Devlet korumasında ama benim çocuklarım. Çocuğun 'sevgiyi ve acıyı öğrenmesi için ailede yetişmesi gerekir' diye düşünerek onları yanıma aldım. Dışarıdaki çocuk sevgiyi de acıyı da bilmez" diye konuştu.

Güler Özbek, ekonomik olarak bir sıkıntısı olmadığını, yaşadıkları evin kendisine ait olduğunu ve eşinin maaşını aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vereceği resepsiyona davet edildiğini de aktaran Özbek, bu yüzden heyecanlı olduğunu da dile getirerek, "Çok gurur verici. Niğde'yi temsil etmek güzel bir şey" ifadelerini kullandı.