ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, bir şizofreni hastasının bıçak zoruyla rehin aldığı iddia edilen annesi, polis ekiplerince kurtarıldı.

İddiaya göre, doktorluktan malulen emekli olan şizofren Hakkı Murat S. (50), Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Kutlu Sokağı'ndaki bir apartmanın 5'inci katındaki evlerinde, tedavi gördüğü hastaneye gitmemek için annesi Aysel S'yi (72) bıçak zoruyla rehin aldı.

Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. Hakkı Murat S. ile yaklaşık bir saat görüşen polis ekipleri, kapının açılmaması üzerine itfaiyeden temin edilen balyozla daire kapısını kırdı.

Evin bir odasında oturduğu görülen Hakkı Murat S, sağlık görevlileri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aysel S. ise ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Apartman görevlisi İhsan Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkı Murat S'nin kronik şizofreni hastası olduğunu söyledi.

Aysel S'nin iki gün önce kendisini telefonla arayıp oğlu tarafından eve kilitlendiğini söylediğini anlatan Göksu, "Ben de Hakkı Murat S'nin doktorunu aradım. Dün hastanede yer yoktu. Bugün sabah hastaneye götürmek için evine gittim ancak kapıyı açmadı. Annesini rehin almış. Çok uğraştım ancak ikna edemedim. Elinde bıçak vardı. Zaman zaman böyle davranışları oluyor" diye konuştu.