Antalya’nın Demre ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve hortum, onlarca kızılçam ağacını yerinden söktü. Hortumun 100 metre uzaklıkta karaya çekilmiş turistik yatlara uğramaması ise büyük faciayı önledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Antalya için yaptığı şiddetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Demre ilçesinde etkili olan yağış dün hortuma dönüştü. Çayağzı mevkinde gece saatlerinde oluşan hortum onlarca kızılçam ağacını kökünden sökerken, bazılarını ise ortalarından ikiye böldü.

5 MİLYON TL ZARAR ÇIKABİLİRDİ

Hortumun çıktığı alanda bazı günübirlik küçük tekneler zarar görürken, 100 metre ileride bulunan lüks yatlara ulaşamaması ise büyük bir faciayı önledi.Sadece bir yatın 300 ile 500 Bin TL olduğunu söyleyen turizm işletmecisi Yusuf İbrikçi, "Sabah geldik ağaçların devrildiğini gördük. Hortum büyük olasılıkla büyükmüş. Teknelerimize ulaşsa büyük maddi hasar çıkabilirdi. Teknelerin her biri 300-500 bin değerinde. Allah’tan sadece ağaçlara zarar vermiş" dedi.

"GÜRÜLTÜYLE UYANDIK"

Hortum anında teknesinin içinde yattığını belirten kaptan Aziz Topuz ise "Buradan büyük bir hortum geçti. Gece 3 sıralarında gürültüye uyandık. Burada tekneler yıkılabilirdi. Büyük bir faciaya sebep olabilirdi. Bazı küçük tekneler zarar görmüş. Büyük bir çöp bidonu vardı.Onu bile metrelerce uzağa fırlatmış" diye konuştu.