Hatay’ın Antakya ilçesinde, Narlıca Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından başlatılan ve kısa sürede tüm bölgeye yayılan yardım kampanyasında toplanan giyim eşyaları, İHH Yardım Vakfı yetkililerine teslim edildi.

Narlıca Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, Narlıca’da yaşayan ve büyük sıkıntılar içinde hayatlarını sürdüren Suriyeli çocuklardan etkilenerek bir yardım kampanyası başlattı. Evlerinde ihtiyaç fazlası olan giyim eşyalarını okula getirerek toplayan çocukların yardım çağrılarına arkadaşları da destek verince okulda büyük bir yardım kampanyası başladı.

Kampanya kapsamında toplanan ve özel olarak paketlenen giyim eşyaları Hatay’da yaşayan Suriyeli çocuklara verilmek üzere İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilisi İsmail Okay’a teslim edildi.

Yardım kampanyasını başlatan ve çocukların organize olmasını sağlayan fen bilgisi öğretmeni Yusuf Hatay, şu ana kadar beklediklerinin çok üzerinde giyim eşyasını bir araya getirdiklerini, toplanan eşyaların İHH aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacağını ve bu sayede öğrencilerinin de isteklerinin yerine geleceğini söyledi.

Okulun bulunduğu Narlıca bölgesinde çok sayıda Suriyelinin yaşadığını, Suriyeli çocukların kış günü soğukta yalın ayak gezmesine ve üşümesine gönlü razı olmayan öğrencilerinin bu kampanyayı başlattığını belirten Yusuf Hatay, "Öğrencilerim her gün okula gelirken yolda Suriyeli çocukları görüyor. Geçtiğimiz günlerde yağmurlu bir günde ıslanan ve üzerinde kışlık elbise dahi olmayan bir çocuğu görünce dayanamamışlar. Bu olaydan sonra bana gelen öğrencilerim kendi evlerinde giymedikleri kışlık eşyaları okula getirmeyi ve Suriyeli çocuklara yardım etmeyi düşündüklerini söylediler. Ben de bu teklifi kabul ettim ve okulda kısa sürede yaygınlaşan bir yardım kampanyasına dönüştü. Toplanan eşyalar İHH Vakfı yetkilisi İsmail beye teslim edildi. İHH da Hatay’daki Suriyeli çocuklara bu eşyaları dağıtacak, bu sayede kış günü çocuklar üşümek zorunda kalmayacak" dedi.

Okulun kütüphanesinde bir araya getirilen yardım malzemeleri özel olarak paketlendikten sonra, yardım kampanyasını başlatan öğrencilerin yanı sıra okul müdür yardımcısı Yılmaz Ateş ve fen bilgisi öğretmeni Yusuf Hatay tarafından İHH yetkilisi İsmail Okay’a teslim edildi.