Antalya’da doğuştan sol kolu bulunmayan 9 yaşındaki çocuk, takılan protez kolla büyük mutluluk yaşadı.

Kepez ilçesi Gazi Mahallesi’nde yaşayan Hediye Şahin’in büyük oğlu Ali Şahin, sol kolu dirsek hizasından itibaren eksik olarak dünyaya geldi. Okulda arkadaşları tarafından ’kolsuz Ali’ lakabı takıldığını ve dışlandığını anlatan küçük Ali, sol kolunun olmaması nedeniyle hayata küsmediğini, azmi ile bisiklet bile kullanmayı başardığını söyledi.

Ali’ye yardım eli Sosyal Sorumluluk Gönüllüleri’nden geldi. Hayırsever bir iş adamının desteği ile Ali’ye dirsek altı pasif protez kol takılmasına karar verildi. Protez kol, Ortopedi Teknisyeni Caner Özcan tarafından takıldı.

İLERLEYEN GÜNLERDE BİYONİK EL TAKILACAK

Ortopedi Teknisyeni Caner Özcan, Ali’de dirsek altı uzuv eksiliğini bulunduğunu ve bu eksikliği süs pasif bir elle tamamladıklarını kaydetti. Ali’nin 3 ile 6 ay arasında kontrollere gelip, egzersizler yapacağını dile getiren Özcan, "İlerleyen zamanda Ali’ye biyonik el ve yüksek teknoloji protez uygulaması yapacağız" dedi.

BİSİKLET KULLANIYOR

Oğlunun protez de olsa bir kola kavuşması ile büyük mutluluk yaşayan anne Hediye Şahin, Ali’nin bir çok sıkıntı yaşadığını kaydetti. Bazı arkadaşlarının okulda Ali ile dalga geçtiğini dile getiren anne Şahin, "Ali’yi arkadaşları aralarına almıyorlar, ’tek kollu’ diyorlardı. Ali onlarla oyun oynayamadı ama bisiklete binmeyi bile öğrendi" dedi. Şahin, "Yardımcı olan iş adamından Allah razı olsun” diye konuştu.

"ARTIK KOLSUZ DİYEMEYECEKLER"

Yıllar sonra protez kola kavuşan Ali ise "Artık okulda arkadaşlarım ‘kolsuz Ali’ diye dalga geçemeyecekler. Oyun oynamak, ders çalışmak istiyorum. İleride doktor olacağım" dedi. Ali protez kolun takılmasının ardından, ilk olarak merkez görevlileri tarafından hediye edilen saati koluna taktı.

"İHTİYACI OLAN KİMSE KALMASIN"

Ali’nin protez kola sahip olmasına aracı olan Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri Kurucusu Doğan Elden ise Ali gibi, bir çok çocuğun engelli olduğunu ve amaçlarının onların yüzünü güldürmek olduğunu söyledi. Ali’nin koluna kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Elden, "İhtiyacı olan kimse kalmasın. Her geçen gün büyük bir aile haline geliyoruz. Bu mutluluğu bize yaşatan hayırseverimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVER İŞ ADAMINA NAZAR BONCUKLU GALATASARAY ARMASI

Küçük Ali protez işlemi tamamlandıktan sonra, maddi yardımı yapan iş adamı Şenol Çimen’e ailesiyle birlikte yaptığı boncuk işlemeli Galatasaray arması ve yine sarı kırmızı bir tespih hediye ederek elini öptü. Gördüğü manzara karşısında duygulandığı gözlenen Şenol Çimen ise Ali’yi öperek, aldığı en güzel hediye olduğunu söyledi.