Engellilerin sosyal hayata katılması, üretmesi ve aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla projeler hayata geçiren Yenimahalle Belediyesi, engellilerin sıcak bir yuva kurmasına da vesile oluyor. Yenimahalle Belediyesi çatısı altında çalışmalarına devam eden Eğitilebilirler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı’nda (EREV) galoş yaparak istihdam edilen bedensel ve zihinsel engelliler, bu sayede yeni dostluklara ve aşklara da yelken açıyor.

Yenimahalle Belediyesi ile EREV işbirliğinde kurulan galoş atölyesinde tanışıp birbirlerine aşık olan Gökçe Akyol ve Murat Kavalcılar çifti, el ele mutluluğa yürüdü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çifti bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Bütün düğün masraflarını üstlenerek çifte destek olan Yaşar, Gökçe ve Murat’ın nikahını da kendisi kıydı. Nikah şahitleri ise Başkan Vekili Mehmet Kartal ile galoş atölyesinde çiftin eğitimleriyle yakından ilgilenen eğitmenlerden Ümran Akın oldu.

Nikah töreninin ardından Yaşar, “Bu evliliğin mutlu ve bir ömür sürmesi sizlere bağlı. Kusur aramak yerine birbirlerinizin eksikliklerini tamamlarsanız acıyı, tatlıyı paylaşırsanız tıpkı bugünkü gibi mutluluğunuz ömür boyu sürer. Bütün güzellikler sizin olsun, yolunuz aydınlık olsun” dedi.

Belediye olarak engelli bireylere sahip çıkmaktan büyük gurur duyduğunu kaydeden Yaşar, çifti tebrik ederek nikah cüzdanını geline teslim etti. Birbirlerinin ellerini bir an olsun bırakmayan çift, kendilerine her türlü desteği veren Başkan Yaşar’a teşekkür etti.