İZMİR (AA) - İzmir'de, FETÖ/PDY örgütünün yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla kasıtlı usulsüzlükler yapılarak oluşturulduğu iddia edilen "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında, mahkeme heyeti, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında beraat kararı verdi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katılırken, sanık yakınları da duruşmaya yoğun ilgi gösterdi.

Sanıklar ve avukatların, adliye sosyal tesislerindeki duruşma salonuna dönüştürülen konferans salonunda yerlerini almasının ardından, daha önce son sözleri alınmayan sanık ve avukatlar savunma yaparak beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, yargılamanın sonuna gelindiğini bildirerek, "Katip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, fedakarca çalıştılar, iki haftadır mahkemede hazır bulunmaları için tek tek avukatlara ulaşmaya çalıştılar. Ama hala mazeret bildiren avukatların olduğunu gördük. Avukat Kemal Bey'in geçen celse davanın uzatıldığına dair ‘Mahkemede top mu çeviriyoruz?’ şeklindeki sözünün doğru olmadığını, buna sebebiyet verenlerin tarihe not düşülmesi için burada söylüyorum" sözlerinin ardından kararı açıkladı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tüm sanıklar hakkında "yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması" sebebiyle esastan beraatına karar verildiğini açıkladı.

Kızıltaş, soruşturma aşamasında görev yapan kamu çalışanları hakkında fezleke hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildiğini kaydetti.

Sanıklardan emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız'ın geçen yıl öldüğünü, bu nedenle hakkındaki davanın düştüğünü ve beraat ettiğini belirten Kızıltaş, davanın başından bu yana firari durumda olan ve hakkında yakalama kararı devam eden sanık Necdet Kılıç'ın da beraatine karar verilerek yakalama kararının kaldırıldığını bildirdi.