Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, “Oda başkanlarının, TÜRMOB başkanının politikalarını değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Mesleğe anormal bir giriş var. Kapasite dolduğundan dolayı şuan görüyorum ki haksız rekabet, para tahsil edememe, ücretteki sıkıntılarımız bu tür programların tamamı mesleğin geleceğini koordine edememesinden kaynaklandığına inanıyoruz" dedi.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (ASMMMO) düzenlediği Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Bölge Vergi Dairesi ve SGK Müdürleri yetkililerinin katıldığı “Kurumlarda karşılaşılan” sorunlar konulu istişare toplantısı ve 6552 sayılı Torba Kanun ile Sanayi Sicil Tebliği hakkında bilgilendirme toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mesleğin geldiği sorunlardan bahseden Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Okkalı, yaptığı konuşmada, “Bazı oda başkanlarının TÜRMOB Başkanının politikalarını değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Mesleğe anormal bir giriş var. Kapasite dolduğundan dolayı şuan görüyorum ki haksız rekabet, para tahsil edememe, ücretteki sıkıntılarımız bu tür programların tamamı mesleğin geleceğini koordine edememesinden kaynaklandığına inanıyoruz. Biz bundan sonra diyoruz ki mesleğe girecek meslektaş sayısını TÜRMOB tespit etsin bakanlıkla anlaşmasını yapsın, staja başlama sınavını sadece ihtiyacımız olduğu meslektaş sayısı kadar alalım. Çünkü yeni iş alanları açamıyoruz” ifadesini kullandı.

2015 yılını ‘haksız rekabet ile mücadele yılı’ ilan ettiklerini kaydeden Okkalı, şunları dedi:

“TÜRMOB’un hazırlamış olduğu haksız rekabet programı var. Eğitmenler geldiği zaman sizlere eğitimini vereceğiz. Bundan sonra müşterilerinizi bu sisteme giriş yapacaksınız. Bıraktığınız zaman bu müşteriyi başka arkadaş size borcu varsa sistem almamasını sağlayacak.”