AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Yusuf Şahin Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

ASÜ) Rektörü Yusuf Şahin, üniversite içinde düzenlenen konferansta ortada bir başarı hikayesi varsa bunun sadece kişiye ait olmadığını, bu başarının aslında kolektif bir başarı olduğunu söyledi.

Her şeyden önce Allah'ın yardımı olmadan kişinin kendi başına bir şeyleri başarabilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Şahin, ilkokuldan sonra okumaya olan ilginin tespit edilmesi üzerine ortaokul ve liseye giden öğrencilerin o kişilere her zaman duacı olmaları gerektiğini söyledi.

İnsan hayatında önemli dönüm noktaları olduğunu aktaran Şahin, "Bazı kişiler bu dönüm noktalarında karşınıza çıkar, Allah onları size vesile kılar. İyi niyetle çalışmak lazım, böyle olursa karşınıza mutlaka iyi niyetli insanlar çıkar ve hayatınız farklı bir noktaya evrilir" dedi.

İnsanların hayatlarında, işlerinde hatalar yapabileceğini ancak, önemli olanın sistematik hatalar yapmamak olduğunu diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Her zaman ölçülü hareket edin. Mutlaka okuyun. Konuyu daha etraflı anlayabilmek için çapraz okumalar yapın. Anne, babanızın ve öğretmenlerinizin kıymetini bilin. İki ilişki vardır ki bunlar menfaat temelli değildir. İlki öğretmen, öğrenci ilişkisidir. Hiç bir öğretmen 'Öğrencim benden daha iyi yerlere geldi' diye üzülmez. Bir diğeri ise anne ile çocuğu arasındaki ilişkidir."

Konferansın ardından Okul Müdürü Yasin Sır, Rektör Şahin’e tablo hediye etti.