Atatürk Üniversitesi Türkiye’de ilk olarak başlattığı Atademix projesi ile ücretsiz eğitim vererek katılımcı öğrencilere Osmanlı Türkçesi, Arapça, Bioistatistiğe giriş derslerini internet üzerinden öğretecek.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, düzenlediği basın toplantısında Atademix projesini anlattı. Bu projenin Türkiye’de ilk olduğunu ifade eden Rektör Koçak, “Atatürk Üniversitesi akademik birikimini toplumun hizmetine sunma misyonunun bir gereği olarak Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim teknik altyapı ve tecrübesiyle Türkiye’nin herkese açık ilk kurumsal ücretsiz ders platformu Atademix projesini başlatmıştır. Atademix projesinde ilk olarak Osmanlı Türkçesine giriş, Arapça’ya giriş ve Bioistatistiğe giriş dersleri ücretsiz olarak sunulacaktır. İlerleyen dönemlerde Nükleer Enerjiden Kriminolojiye, Kriz yönetiminden Grafik tasarımına, Cilt Bakımından Stratejik Yönetime kadar ulusal ve uluslararası alanlarda farklı ilgi gruplarına yönelik dersler verilecektir. Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra farklı kurum ve kuruluşlardaki alan uzmanları Atademix üzerinden ders verebilecektir” diye konuştu.

Atademix projesine kayıtların başladığı ve şuana kadar 700 kişinin kayıt yaptırdığını ifade eden Doç. Dr. Selçuk Karaman da, “Bu eğitime katılanlara online sertifika verilecektir. Atademix’te dersler internet üzerinden çeşitli ders materyalleri ve alıştırma/uygulamalar yardımıyla işlenecektir. Programda yer alan dersler; ders notlarının yanı sıra sunular, etkileşimli videolar, tartışma forumları, ödevler ve ders sonu projeleriyle aktif katılımı destekleyecek şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca derslerin önemli bir bölümünü kapsayan canlı dersler sayesinde bireyler, ders öğretim elemanı ve dersi alan diğer bireyler ile birebir etkileşim imkanına sahip olabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Atademix’te derslerin farklı öğrenim düzeyine sahip, isteyen herkesin katılımına açık olduğu belirtildi.