KIRŞEHİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 95'inci yıl dönümü, törenle kutlandı.

Valilik ek hizmet binası önündeki törende, Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu ve kaleden 9 pare top atışı yapıldı.

Tören, daha sonra Atatürk'ün Kırşehir'de karşılandığı yer olan Gazi Parkı'nda devam etti. 

Vali Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ü, Kırşehir'e gelişinin 95'inci yıl dönümünde saygıyla andıklarını söyledi.

Şentürk, tarihin bir milletin hafızası olduğunu belirterek, "Mazisini bilmeyen insanlar hafızasını kaybederler ve gelecekte de yer alamazlar" dedi.

Kırşehir'in Milli Mücadele'deki yerinin ve katkısının büyük olduğunu vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Kırşehirli gençler üstün bir ruh içinde büyük vatan, bayrak sevgisiyle, imanla ve inançla Milli Mücadele'ye destek vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'harici ve dahili bedbahtlar' yani ülkenin, Türk milletinin, bayrağın ve vatanın düşmanları, ezana düşman olanlar hala mevcudiyetlerini devam ettiriyorlar. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün bu düşmanların hakkından gelecek güce, kuvvete, iradeye, imana ve sarsılmaz bir inanca sahiptir."

Şentürk, Türk gençliğinin Milli Mücadele'ye verdiği desteğin, bugün de milli birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı olduğunu dile getirerek, "Mutlaka o günleri hatırlamamız gerekiyor. Sizlere inanıyor, güveniyor ve büyük gururla Türk milletine yapacağınız katkıları şimdiden görüyor ve tebrik ediyoruz. Mustafa Kemal Paşa'yı, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun diyoruz" diye konuştu.

Törende, Atatürk'ün, Kırşehirli Gençler Derneği anı defterine yazdığı metin ile Atatürk'e bağlılık andı okundu.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile diğer yetkililerin katıldığı törende, Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.