NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde araştırmacı-yazar Ekrem Şama'nın konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale ruhu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı nedeniyle düzenlenen konferans, belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan Şama, Erbakan'ı anlamak için Çanakkale ruhunun net anlaşılması gerektiğini belirterek, "Milli zaferler için atılan adımlarda iman, heyecan ve inanç olmalı" diye konuştu.

Erbakan’ın çocukluğundan gençliğine, öğretim hayatından siyaset yaşamına kadar hakkındaki çeşitli konularda bilgi veren Şama, Erbakan’ın hiçbir dönemde şan, şöhret ve makam düşkünü olmadığını, Osmanlı kültürü ve İslam bilinciyle hayat sürdüğünü kaydetti.

Şama, merhum Erbakan’ın siyasi başarılarının yanı sıra iş hayatından da önemli başarılar elde ettiğine işaret ederek, mekanik motorlar üzerine yazmış olduğu doktora tezi sonrasında özel davetle gittiği Almanya’da Leopar tanklarının üzerinde çalışarak, motorlarını geliştirdiğini söyledi.

Erbakan’ın Almanya’da eğitim gördüğü yıllarda Avrupalı devletlerin İslam ülkeleri üzerindeki planlarını öğrenmesinin, sömürü düzenlerini yakından tanımasının siyasete atılmasındaki sebeplerden biri olduğunu anlatan Şama, şöyle konuştu:

"Erbakan, siyasette verdiği sözleri yerine getirmek için hayatı boyunca çalışmış, ülkemiz ve İslam dünyası üzerinde oynanan Siyonist planlarını engellemek için zorlu mücadeleler vermiş ve bugün neredeyse bütün Müslüman ülkelerde dökülmekte olan kanın eğer İslam Birliği kurulmazsa kaçınılmaz olacağını yıllar önceden dile getirmiştir. Kurtuluş için heyecan, iman ve inanç gerek. Bedir'de olduğu gibi Çanakkale de olduğu gibi inanmaya ve bundan kurtulmak için çalışmaya, bu kirli oyunları görmek için gözümüzü açmaya ve Erbakan hocamızı anlamaya ihtiyacımız var."