NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bu yıl 3. gerçekleştirilen Avcı Bayramı şenliğine 300 avcı katıldı.

Acıgöl Belediyesi ve Acıgöl Avcılık Atıcılık Derneği tarafından Kuruyan Göl'de gerçekleştirilen şenliğe, Ankara, Adana, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Niğde, Nevşehir, Osmaniye ile Yozgat’tan katılan avcılar, trap ve tek kurşun yarışmalarında mücadele etti. 

Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır ve Belediye Başkanı Ercan Ertaş'ın atışlarıyla başlayan yarışmalarda, avcılar hünerlerini sergiledi.

Kaymakam Çakır, zevkli ve güzel bir yarışma gerçekleştirildiğini belirterek tüm avcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Atıcılığı yarışma aracılığıyla tecrübe ettiklerini bildiren Çakır, "Bizler de inşallah bundan sonra antrenmanlara katılacağız. Bakarsınız önümüzdeki sene yarışlara bizde katılmış oluruz" dedi.

Ertaş ise etkinlikteki amaçlarının ata sporu atıcılığı unutturmamak ve gençlere bu sporu taşımak olduğunu ifade ederek, "Bu etkinlikte ki başlıca amacımız kaçak avcılığı önlemek ve bilinçli avcılığı yaygınlaştırmak. Yarışmaya katılan avcıları tebrik ediyorum. Bu yarışmaları geleneksel hale getirmek istiyoruz. Seneye düzenleyeceğimiz etkinliğimize tüm avcıları bekliyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya Kırşehir’den katılan ve üçüncü olan üniversite öğrencisi Yunus Celil Kura da çocukluğundan bu yana atıcılık sporuyla ilgilendiğini ve elinden geldiğince bu spora değer vereceğini söyledi.

Yarışmalarda, A kategorisinde (profesyonel), Ahmet Kolağasıoğlu birinci, Savaş Aslan ikinci ve Yunus Celil Kura üçüncü olurken, B kategorisinde (yarı profesyonel), Durmuş Yağımlı birinci, Osman Doğan ikinci ve Mustafa Harman da üçüncülüğü elde etti.

Uçan ördek kategorisinde Celal Doğan birinci, Sefa Çakıcı ikinci ve Ahmet Kolağasıoğlu üçüncülüğü elde ederken, tek kurşun kategorisinde ise Mehmet Çeviker birinci, İbrahim Baş ikinci ve Samet Özge üçüncü oldu. 

Çakır ve Ertaş, yarışmada dereceye giren sporculara, tüfek, kupa ve av malzemeleri hediye edildi.