KONYA (AA) - Konya’da, AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu kurulması için çalışma başlatıldı.
Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İlhan Bal, yaptığı yazılı açıklamada, AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu kurulması için başlatılan çalışma kapsamında Türkiye’nin değişik illerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve amatör olta balıkçıları ile Konya’da bir çalıştay gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi Seminer Toplantı Salonu’ndaki programda, Avrasya Federasyonu ilkeleri, hedefleri, yönetim şeması ve bu hedefler doğrultusunda yapılması gerekenlerle alakalı bir yol haritası çıkarıldığını belirten Bal, şu bilgileri verdi:

“Olta balıkçılığı sadece bir hobi değildir. Ebeveynlerin çocukları ile kaliteli vakit geçirebilme imkanı sunar, stres dolu yaşantılarımızda terapi vazifesi görür, gençlerin enerjilerini kötü şekilde kullanmasının önüne geçer, sanal hapis hayatına itilen çocuklarımıza nefes ve çıkış olur, topluma doğa ve hayvan sevgisini aşılar, balık türlerinin ve avlanma zamanlarının doğal olarak zorladığı avlanma taktik ve ekipman seçimleri dolayısı ile strateji geliştirme becerisini, sabrı, doğru zaman ve ekipman, yeterli yatırım kararını vermeyi öğretir. Konya KAOBDER ev sahipliğinde Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Çalıştayı yapılmıştır. Çalıştayda, katılımcı ve kurucu dernek temsilcilerinin çok değerli önerileri olmuş, iç ve dış sularımızla ilgili yapılacak çalışmalar adına da önemli kararlar alınmıştır. Kurulacak olan AVRASYA Amatör Olta Balıkçılığı Federasyonu’nun Konya merkezli olması kararlaştırılmıştır.Toplantıda, federasyonun kuruluşu için ilk adımlar atılmıştır.”