SİVAS (AA) - HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 55 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve ilçe halkı tarafından "Boyacı Hasgül" olarak bilinen 70 yaşındaki Hasan Hüseyin Erim, aynı zamanda ayakkabısını boyadığı kişilerin fotoğraflarını biriktiriyor. 

İlçedeki Cumhuriyet Caddesi üzerindeki aynı köşede 55 yıldır ayakkabı boyayan Erim, renkli kişiliğiyle vatandaşlar tarafından çok seviliyor. Aynı zamanda kendi yazdığı şiirleri ayakkabı boyatan müşterilerine okuyan Erim, böylece müşterilerinin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor. 

Erim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe halkının kendisini "Boyacı Hasgül" olarak tanıdığını belirterek, toplumun her kesimi tarafından sevildiğini ve sayıldığını söyledi. Cumhuriyet Caddesi'nde aynı köşede 55 yıldır ayakkabı boyadığını ve yaptığı işle huzur bulduğunu bildiren Erim, "55 yıldır çalıştım ve kafamı sokacak bir ev yaptım. Birileri yardım etti ve Bağ-Kur'dan isteğe bağlı olarak emekli oldum" dedi. 

- 25 yıldır müşterilerinin fotoğrafını biriktiriyor

Şairlik ve ayakkabı boyacılığının yanı sıra biriktirdiği fotoğraflarla dikkati çeken Erim, fotoğrafları aynı cadde üzerindeki bir pasajda ayakkabı tamircisi dükkanı bulunan oğlunun iş yerinde sergilediğini anlattı. 

Fotoğraf biriktirmeye 25 yıl önce başladığını ve bugüne kadar yaklaşık 3 bin fotoğrafa ulaştığını vurgulayan Erim, şunları kaydetti:

"Ayakkabı boyatmaya gelen müşterilerime fotoğraflarınızı verirseniz bu köşede yaşar diyorum. Onlar da memnuniyetle karşılıyorlar ve veriyorlar. Fotoğraf anı köşemi görenler bazen hayatta olmayan annelerinin ve babalarının da fotoğraflarını asmam için getirip veriyorlar. Burada ölen 2 bin 300 kişinin ve hayatta olan 640 kişinin fotoğrafı var. Ölen kişilerin fotoğraflarını 'unutulmayanlar ibret tablosu'nda, yaşayanları ise diğer tabloda sergiliyorum. Fotoğraf tablomda Şarkışlalı BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, konser vermek için ilçeye gelen sanatçı İzzet Altınmeşe'nin ve bazı bürokratların da fotoğrafı bulunuyor. İnsanoğlu öldükten sonra arkada bir eser bırakmalı. Bu eserde ebediyen kalacak ve ben öldükten sonra da insanlar bana dua edecek. İnsanlar bu panoya asılması için fotoğraf verirken sevgiyle veriyor. Ben ölene kadar bu uygulamayı sürdüreceğim, burayı görünce hem sevgi hem de hüzün duyuyorum."

- "Babamdan bize kalacak en büyük miras"

Babasının müşterilerinden aldığı vesikalık fotoğraflarla oluşturduğu koleksiyonun görenlerin ilgisini çektiğini söyleyen Hasan Erim ise bu uygulamayı babasından sonra kendisinin devam ettireceğini ifade etti. 

Dükkana gelen müşterilerin fotoğraf anı köşesini gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen Hasan Erim, "Dükkana gelenler burada duygu dolu anlar yaşıyor. Ölenler ve yaşayanlar şeklinde iki farklı pano var. Ölenlerin fotoğraflarını alıp diğer panoya asıyoruz. Özellikle panoda yakınlarının fotoğrafı bulunan kişiler burada çok duygulanıyor. Bu koleksiyon babamdan bize kalacak en büyük miras " diye konuştu.