Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde vatandaşlar, acilen ilik nakli yapılması gereken lösemi hastası genç için kenetlendi.

Lösemi hastası 19 yaşındaki Erol Karayaz için seferber olan Ayvalıklılar, sosyal paylaşım sitelerinden organize oldu. İlk etapta 30 kişi İzmir’e kan vermeye gitti. Oldukça masraflı bir hastalıkla boğuşan Karayaz için Ayvalık Kaymakamlığı’ndan alınacak izinle yardım kampanyası tertiplenecek.

Anne Seval Karayaz, muhabirimize yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce yüksek ateş ve şiddetli bel ağrısı şikâyetiyle oğlunu İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüklerini anlattı. Burada 21 günlük tedavi sürecinde oğluna kan kanseri teşhisi konulduğunu belirten Karayaz, daha sonra aynı şehirde götürdükleri özel bir hastanede ise onun lösemi olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Oğluna acilen ilik nakli yapılması gerektiğine dikkati çeken Karayaz, "Arkadaşlarımız, yakınlarımız ve çevremiz destek çıkıyor, sonuna kadar da çıkacaklarına eminim. Allah büyük. Allah’ın izniyle uygun ilik bulunacak ve nakil yapılacak. Bize destek olanlara sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Akut lenfoblastik lösemi (ALL) hastalığıyla mücadele eden Erol Karayaz ise doktorlarına ve kendisine destek olmak için İzmir’e gidenlere teşekkür etti. Ayvalık-Cunda hattında dolmuş taksicilik yapan baba Mustafa Karayaz da oğluna bir an önce ilik bulunmasını isteyerek, "Bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bütün vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun. Herkes koştu, seferber oldu" diye konuştu.

Erol Karayaz’a destek olmak için gönüllü 30 kişi, bir umut Türk Kızılay Ege Bölgesel Kan Merkezi’ne kan vermek üzere Ayvalık Belediyesi’nin tahsis ettiği midibüsle İzmir’e gitti. Midibüstekiler, Karayaz’ın ihtiyaç duyduğu iliğin bulunacağına inandıklarını ifade etti.