Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Zeytin Hasat Günleri çerçevesinde kadın çiftçiler zeytin toplamak için yarıştı.

İlçeye bağlı Murateli köyünde yapılan şenlik ve yarışmaları beş bine yakın insan takip etti. Vatandaşlara köylü kadınların hazırladığı pilav, keşkek ve ayran ikram edildi. Ayvalık Belediyesi’nin Zeytin Çekirdekleri adını taşıyan projesi kapsamında görev alan çocuklar tarafından konserlerin verildiği şenlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ayvalık Zeytin Dostu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Zeytinin Öyküsü’ adlı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hasada Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ATO Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO yönetimi, köşe yazarları, İspanya, Fas, Yunanistan ve İtalya’dan gelen konuklar da katıldı.

Zeytin toplama yarışmasına ise 10 kadın çifti katıldı. Köylü kadınların zeytin toplama yarışması büyük bir heyecanla izlendi. Bulutçeşme köyünden Sibel Bulut 5 kilo 560 gram zeytin toplayarak birinci, Yeniköy’den Sevda Akçan 5 kilo 300 gram ile ikinci ve Karaayıt köyünden Hülya Kanat 5 kilo 235 gram zeytin toplayarak üçüncü oldu. Zeytin toplama yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen tarafından verildi.