ESKİŞEHİR (AA) - Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Necibe Nesibova, şimdiki öğrencilerin Türkiye'de eğitim gördüğü için çok şanslı olduğunu belirterek, "Benim yaşıtım olanlar öğrencilik yıllarımızda bu şansa sahip olamadık, Türkiye'nin hasretiyle büyüdük" dedi.

Nesibova, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Anadolu Üniversitesi (AÜ) Salon 2009'da düzenlenen Azerbaycan Gençlik Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, programa ev sahipliği yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'a teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesinin Azerbaycan için önemli olduğunu ve birçok öğrencinin burada eğitim gördüğünü anımsatan Necibe Nesibova, şöyle devam etti:

"Şimdiki öğrenciler çok şanslı, Türkiye'de eğitim görüyor. Benim yaşıtım olanlar öğrencilik yıllarımızda bu şansa sahip olamadık, Türkiye'nin hasretiyle büyüdük. Atatürk, 'Bir zaman gelecek, Sovyetler Birliği dağılacaktır. Orada kanı bir, kökü bir, dili bir, dini bir olan kardeşlerimize sahip çıkmaya hazır olalım' demiştir. Bu dahi insanın dediği gibi Sovyetler Birliği dağıldı. Şükürler olsun 1970'lerden sonra tek milletin evlatları birbirine kavuştu. O günden beri güzel ilişkilerimiz başladı. Bütün ilişkilerimiz güzel ama eğitim ilişkileri çok önemlidir."

Nesibova, genç bilim insanlarının bir araya gelerek böyle programlar düzenlemesinin önemine de vurgu yaparak, öğrencilere, "Doktoranızı da burada yapın ve Azerbaycan'daki üniversitelerde ders verin. Bizim genç bilim adamlarına ihtiyacımız var" diyerek çağrıda bulundu.

Kurultaya, AÜ Rektörü Prof Dr. Naci Gündoğan ile çok sayıda Azerbaycanlı öğrenci katıldı.