ESKİŞEHİR (AA) - Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Valilikte gerçekleşen ziyarette, Azerbaycan'ın Şeki şehri ile Eskişehir'in 2016 yılında kardeş şehir olduğunu belirten Vali Tuna, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin daha çok artması için iş adamlarının, sanayicilerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin daha aktif hale gelmesini isteyen Tuna, "Kardeşliğimizin daha da güçlenmesi anlamında hepimizin yapacağı çok iş var. Zaten aramızda ayrı gayrı yok, birbirimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Eskişehir Valiliği olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Vali Tuna, nisan ayında 2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılışı için Azerbaycan'a gideceğini de bildirdi.

Ganire Paşayeva ise Eskişehir'de yaşayan Azerbaycanlı vatandaşların huzur içinde hayatlarını sürdürdüğünü, Türkiye ve Azerbaycan'ın birlik, beraberlik içinde güçlü iki devlet olduğunu söyledi.

Eskişehir’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Paşayeva, "Azerbaycan’da yaşayan insanımızdan da selam sevgi getirdik. Biz bir milletin evlatlarıyız. Bir millet iki devletiz. Bu yüzden Türkiye bizim için Azerbaycan kadar vatandır. O yüzden tüm temennimiz buradaki vatanımızda güçlü olsun. Türkiye ne kadar güçlü olursa bizim için iyi, bizde ne kadar güçlü olursak Türkiye için iyidir. Bu yüzden birlik ve beraberliğimiz her zaman artmalıdır. Eskişehir dahil olmak üzere İşbirliğimiz her alanda daha da artsın, kardeşliğimiz hiç bozulmasın" ifadelerinde bulundu.

Paşayeva, günün anısına Valilik şeref defterini imzalayıp, Vali Tuna'ya kendi yaşamından kesitlerin de bulunduğu, "Karabağ Hikayeleri" kitabını hediye etti

Tuna da ziyaret anısına Paşayeva'ya lületaşından yapılmış kolye ve Türk Dünyası Kitaplığı'nda yer alan kitap seti takdim etti.