AKSARAY (AA) - Aksaray'da yaşayan 45 yaşındaki üç çocuk babası Ahmet Arıbaş, 18 yaşındaki oğlu ile birlikte Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanını yaşadı.

Beraber ders çalışarak sınav maratonuna hazırlanan 3 çocuk babası Ahmet ile oğlu Can Arıbaş, Mesleki ve Teknik Meslek Lisesinde sınava girdi. Baba ve oğlu, binlerce aday gibi 160 dakika boyunca YGS'de ter döktü.

"Aileme ve çocuklarıma, diğer anne babalara örnek olmak istiyorum"

Hacettepe Üniversitesi mezunu baba Ahmet Arıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıllık memur olduğunu, okumaya karşı büyük merakının bulunduğunu söyledi.

Yaşının 45 olmasına rağmen ikinci bir üniversite bitirmek istediğini dile getiren Ahmet Arıbaş, şöyle dedi:

"Amacım oğlumu bu sınava motive etmek. Bunun için gece gündüz çalıştık. Ben bilemediklerimi oğluma, o takıldığı konuları bana sorarak YGS'ye en iyi şekilde hazırlandık. Aileme ve çocuklarıma, diğer anne-babalara örnek olmak istiyorum."

"Tatlı bir rekabet için YGS’ye giriyoruz"

Aksaray Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Can Arıbaş da amacının turizm alanında en üst kademelere yükselmek olduğunu dile getirerek, "Ailecek hırslıyız. Babamın tekrar ikinci bir üniversiteyi arzulaması, bunun en güzel örneği. Bu benim de bakış açımı ciddi oranda değiştirdi. Şimdi tatlı bir rekabet için YGS’ye giriyoruz. İnşallah babam da ben de istediğimiz başarıyı sağlarız" şeklinde konuştu.