ANKARA (AA) - Madde bağımlılarının, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen "Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılarının Kariyer Planlamaları" konulu mesleki gelişim eğitimi programıyla iş yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

"Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı" kapsamında, İŞKUR Genel Müdürlüğü hizmet binasında, İŞKUR bünyesinde görev yapan iş ve meslek danışmanlarına yönelik gerçekleştirilen programda, madde bağımlılarının ve eski kullanıcıların topluma ve iş hayatına kazandırılması amacıyla, "meslek edinme", "işe yerleşme" ve "işe tutunma" konularında eğitim verildi.

Çeşitli şehirlerden 120 iş ve meslek danışmanının katıldığı programın ilk gününde uyuşturucu bağımlılığı hakkında teorik, ikinci gün ise madde bağımlısı gençlerle ilgili "temel mülakat teknikleri", "kariyer planlama" ve "işe yerleştirme" konularında uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Programa katılan 120 danışmanın aldıkları eğitimi şehirlerinde de anlatmaları, böylece yaklaşık 4 bin iş ve meslek danışmanına ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi.