KONYA (AA) - Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplumsal eğitim seminerlerinin beşincisi gerçekleşti.

Meram Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen toplumsal eğitim seminerlerinin beşincisi Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

"Osmanlı Padişahlarının Gönül Sultanları (Padişah Hocaları)" konulu seminerde konuşan Bahadıroğlu, Osmanlı’nın cihana hükmetmesinde padişah hocalarının büyük etkisinin olduğunu vurguladı.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Bahadıroğlu, "Bizi bıktırmak istiyorlar. Terörün en büyük amacı toplumları demoralize etmek, moralini bozmak, vazgeçirmek, pes ettirmektir. İnadınaysa inadına, ihlasaneyse ihlasane bıkmayacağız, usanmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, bir çakıl taşını bile kimseye vermeyeceğiz. Ölümüne bu vatanı sonsuza kadar savunacağız" dedi.

Tarihe yön veren büyük devletler ve medeniyetlerin görünmez mimarları konumunda daima eğitimcilerin yer aldığına dikkat çeken Bahadıroğlu, şunları kaydetti:

"Dünya çapında başarılara imza atarak adını tarihe yazdıran Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim gibi padişahların arkasında hep hocaları vardı. Cihan devletini yöneten padişahların yanlarında, her türlü yanlıştan onları ikazlarıyla koruyan hocaları vardı. Allah’ın hükmünü dümdüz anlatır, sözlerini asla sakınmazlardı. Ruh olgunluğuna böyle ulaştılar. Bu sayede devletlerini hukuk devleti kavramıyla tanıştırdılar."

Bahadıroğlu, Fatih Sultan Mehmet ve diğer Osmanlı padişahlarının cihana hükmetmesinde büyük etkileri olan hocalarıyla olan ilişkilerini örneklerle anlattı. 2 saat süren seminerden sonra Bahadıroğlu, okurlarına kitaplarını imzaladı.