Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin yeraltı fiber kablo uzunluğunun 240 bin kilometre olduğunu belirterek, "Kapsama alanına baktığımızda şu anda Türkiye’nin yüzde 99’unda mobil telefonlar aracılığı ile dünyanın her yerine ulaşabilmeniz mümkündür. Türkiye kapsama alanı itibarıyla dünyanın önde gelen ülkelerinden birisidir" dedi.

Partisinin 5. Olağan İl Kongresine katılmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni kurulan İnternet Medyası ve Yazarları Derneği’nin Onur Ödülleri törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Elvan, dünyanın çok hızlı bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini belirterek, "Türkiye’ye baktığımızda bu hızlı değişim ve dönüşümün Türkiye’de de olduğunu görüyoruz. Özellikle bilgi ve iletişim sektöründeki büyüme hızına baktığımızda son 12 yıllık süreçte yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme performansı gösterdiğini görüyoruz. Aslında bilgi ve iletişim teknolojileri bir anlamda tüm sektörleri yakinen ilgilendiren bir sektör. Bu alandaki bir gelişme hemen hemen tüm sektördeki gelişmeleri tetikliyor. İşte bunlardan bir tanesi de medya sektörüdür. Aslında bilgi ve iletişim sektörü tüm sektörlerin lokomotifi konumundadır. Bu sektörde ne kadar hızlı bir değişim olur ise diğer sektörlerdeki değişim de o derece hızlı olur. Geçmişte haberlerimizi gazetelerden takip ederdik, radyodan takip ederdik, en sonra televizyonlar çıktı, televizyonlardan takip etmeye başladık. Yine gazete aslında kullanılan bir medya aracıydı. Bugün baktığımızda özellikle internet haberciliğinde inanılmaz bir gelişme olduğunu görüyoruz. Biz buralara kolay gelmedik, kolay ulaşmadık. 2002 yılında toplam geniş bant abone sayımız 20 bin kişiydi. O gün 20 bin olan rakam bugün 40.5 milyona ulaştı. Daha 2014 yılının başında 32 milyona yakın geniş bant abone sayısı vardı. Bugün 41 milyona ulaştık. Şu 11 aydaki gelişmeye bakınız. Bizler 12 yıllık süreçte oto yollar yaptık. Fiber kablolardan oluşan yer altında oto yollar yaptık. Şu anda Türkiye’nin yeraltı fiber kablo uzunluğu tam 240 bin kilometredir. Kapsama alanına baktığımızda şu anda Türkiye’nin yüzde 99’unda mobil telefonlar aracılığı ile dünyanın her yerine ulaşa bilmeniz mümkündür. Türkiye kapsama alanı itibarıyla dünyanın önde gelen ülkelerinden birisidir. Bir başka özelliğimiz yine Avrupa’nın en fazla internet kullanan ülkesi Türkiye’dir. Arada önemli bir farkta var. Kullanılan saat itibarıyla şu an mobil abone sayımıza baktığımızda 70 milyonu geçti, şu an 72 milyon mobil telefon abonemiz var. İnternet medyası için basın kanununda bir değişiklik ön gördük. Gerekli çalışmaları yaptık. Bakanlar kurulunda bunu tartıştık ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduk. İnternet medyasında çalışanlar artık gazeteci sayılacaklar. Basın kartı sahibi olacaklar. Resmi ilan ve reklamlardan faydalanacaklar. Kısacası diğer basın mensuplarının hakları neyse internet medyasında çalışanların hakları da o olacak. İnşallah yasayı da meclisten geçirir internet medyasında çalışan kardeşlerimize bir nefes alma fırsatı tanımış oluruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı Önder Demirkollu tarafından Bakan Elvan’a Onur Ödülü verildi. 45 kişinin ödüle layık görüldüğü törende Bakan Elvan ise onur ödülü alan internet medyası mensuplarının toplu fotoğrafını çekti.