THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında Erasmus öğrencilerine uçak biletlerinde yüzde 20 indirim imkanı sağlayan anlaşma imzalandı. Anlaşma sırasında AB Bakanı Volkan Bozkır, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile pazarlık yapınca, kazanan öğrenciler oldu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın himayesinde Türk Hava Yolları ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında Erasmus öğrencilerine indirim öngören işbirliği anlaşması imzalandı. THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende THY adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye Ulusal Ajansı adına da Mesut Kamiloğlu anlaşmaya imza attı.

BAKAN İNDİRİM İÇİN THY İLE PAZARLIK ETTİ

İmza töreninden önce bir konuşma yapan Bakan Bozkır, “THY bizim gözbebeğimiz, iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz, yolculuk etmekten keyif aldığımız bir havayolu. Artık dünya lideri. Daha önceleri nelerle uçtuğumuzu biliriz. Havayolu filomuz çok yakında 450 uçağa ulaşacaktır” dedi.

Erasmus öğrencilerinin biletlerinde yapılacak indirim oranı ile ilgili THY yöneticileri ile pazarlık etmeyi de ihmal etmeyen Bozkır, “Şimdi burada imzalanacak protokolle Avrupa’ya seyahat edecek tüm Erasmuslu gençlerimize THY uçuşlarında yüzde 15’lik bir indirim ve 10 kilogram ek bagaj hakkı sunmuş olunacak. Ama ben Sayın Topçu’nun çok iyi müzakere kabiliyeti olduğunu biliyorum. Ama ben de bu ülkenin Avrupa Birliği Başmüzakerecisiyim. Onun için kendisine bir ricada bulunuyorum. Bu yüzde 15 indirimi biraz daha yukarılara çekebilir mi? Bu da bugünün bir hatırası olsun. Acaba bunu biraz yükseltebilir misiniz?” diye sordu.

“SİZİNLE MÜZAKERE EDİLMEZ SAYIN BAKANIM”

Bakan Bozkır’ın bu konuşması üzerine kendisini dinleyen Hamdi Topçu gülümseyerek, “Sizinle müzakere edilmez Sayın Bakanım. Ne yapalım, 20 bari yapalım” diye cevap verdi.

Bunun üzerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Topçu’ya teşekkür ederek, “Çok teşekkür ederim Sayın Topçu. Bugün unutulmayacaktır. Gençlerimiz o imkanlardan yararlanırken bugünleri hep hatırlayacaktır” dedi.

AB sürecinin Türkiye’nin çağdaşlaşma süreci oluğunu belirten Bozkır, "Türk insanının bütün alanlarda kendisini daha güvende mutlu hissedeceği bir dönemdir. Türkiye son 10 yılda bütün rakamları üçe katlamıştır. Türkiye’nin esas güvenliği gençleri ve onların geleceğidir. Bu açıdan da Erasmus Projesi çok önemlidir. Bunun için şimdiye kadar 100 bin proje sunulmuş, bunun 26 bini kabul edilmiştir. Bunlar için 600 milyon Euro destek sağlanmıştır. 400 bin kardeşimiz yararlanmıştır. 800 milyon Euro’luk yeni katkı daha sunuyoruz. Oto tamirhanesinde çalışan bir çırağında gidip mesleki eğitimini Avrupa’da görmesi, üniversite öğrencisinden ortaokul öğrencisine kadar çok önemli katkıların sağlandığı bir projeden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilet indiriminin yüzde 20 olmasını kabul eden Topçu daha sonra bu indirimin Avrupa’dan gelecek tüm yabancı Erasmus Projesi dahilindeki öğrencileri kapsayacağını da belirterek, “İşte buralardan yetişecek iyi donanımlı gençleri ihtiyacımız var. İşte biz bu desteği veriyoruz. Alınacak biletlerde ve kargolarda indirim sağlıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Türkiye Ulusal Ajansı Genel Müdürü Mesut Kamiloğlu’na birer adet uçak maketi ile Osmanlı İbriği armağan etti.