Büro Memur-Sen heyetiyle görüşen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Habur Sınır Kapısı’nda görev yapan personelin lojman ihtiyacının karşılanması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’yla anlaştıklarını ve söz konusu sınır kapısına gidip gelirken sık sık taşlı sopalı saldırıya uğrayan Bakanlık çalışanlarına zırhlı servis aracının tahsis edileceğinin müjdesini verdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ve beraberindeki heyet, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’le, Habur Sınır Kapısı’nda görev yapan bakanlık çalışanlarının çalışma ortamlarında karşılaştığı sorunları görüştü. Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in makamında gerçekleşen görüşmede, sendika olarak, Habur Sınır Kapısı’nda çalışan personelin sorunlarına karşı duyarlılıklarının en üst seviyede olduğunu belirten Büro Memur-Sen Başkanı Ünalan, “Habur Sınır Kapısı’nda görev yapan personelin lojman ihtiyacının karşılanmasını, Habur’a gidip gelirken sık sık taşlı sopalı saldırıya uğrayan bakanlık çalışanlarına zırhlı servis aracının tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

Kısa sürede alınacak önlemleri ve yapılacakları anlatan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, “Bakanlığımız, söz konusu sınır kapısında görev yapan personelin lojman ihtiyacı için gerekli girişimlerde bulunarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığıyla anlaşmıştır. Bu çerçevede 1+1, 2+1 ve 3+1 lojmanların en kısa sürede, burada görev yapan personelin kullanımına sunulacağı bilgisini vermek isterim. Yapılacak olan yeni lojmanlarda, binaların çevre güvenliği yüksek duvarlarla ve profesyonel güvenlik kameraları ile sağlanacaktır. Diğer taraftan özel güvenlik görevlileri de 24 saat bu lojmanlarda görev yapacaktır. Böylelikle personel güvenliği en üst düzeye çıkarılacaktır. Yine personelin servis araçlarıyla Habur’a gidip gelirken sık sık taşlı sopalı saldırıya uğraması nedeniyle, bakanlığımız zırhlı servis araçları almak için gerekli çalışmaları başlatmış olup 2-3 ay içerisinde bu araçların bölgeye gönderileceği ve personelin artık bu araçlarla işlerine gidip geleceğinin bilgisini sizlere vermek isterim” diye konuştu.

Görüşmede Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan’a, Genel Başkan Yardımcısı Kutbettin Aydın, Ankara 11 No’lu Şube Başkanı Erhan Özcan, şube yönetiminden Aytekin Taştan ve Emine Yıldırım eşlik etti.