SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Sivas İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Bakan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, makamların geçici, davalarının ise büyük olduğunu belirtti.

Artık sözün de kararın da milletin olduğunu ifade eden Yılmaz, "Partimiz kapatma davalarıyla geldi. Darbeler üzerine darbelerle... Darbenin de 70 çeşidini gördük. Ama bu milletin sağlam duruşu bütün o darbeleri boşa çıkardı. Aksi halde bu ülkeyi Ukrayna'ya, Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya, Yemen'e, Mısır'a benzetirlerdi. Bizi yöneten başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere kararlı duruşlarıyla bu milletle doğru yolunda beraber yürüyen AK Parti kadrolarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güllüce ise gençlik kollarının yükünün ağır, bu yükün de bir şeref olduğunu, bütün dünya gençleri için çalıştıklarını dile getirdi.

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'nin itibarsızlaştırılmaya çalışılacağını anlatan Güllüce, "Türkiye'nin bu kadar ileri gitmesi birilerinin hoşuna gitmiyor. 'Yeter kardeşim sen biraz fazla oldun' diyorlar. Biz de o projeyi uygulayanlara ya da uygulattıranlara 7 Haziran'da '77 milyon el ele vereceğiz, biz fazla olduk daha fazla olacağız ve siz engel olamayacaksınız' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Güllüce gençlere seslenerek, şöyle konuştu:

"28 Şubat'ları sizlerin gayretiyle yok ettik. 'Bin yıl sürecek' diyorlardı, zulümlerinin bin yıl süreceğini söylüyorlardı. Evet, bin yıl sürmeli ama ne sürmeli, bin yıl unutmamalısınız o zulmü, böyle sürmeli. Onlar, o zulmü bin yıl sürdüreceklerini söylüyorlardı siz de bin yıl çocuğunuza, torununuza 'bize öyle zulümler yaptılar ki biz ölümden çok zulmü gördük' diye anlatmalısınız. Ne olur analar bin yıl sürsün bu 28 Şubat. Unutulmasın o zulümler. O darbe heveslileri, partiyi bir bahaneyle kapattırmak isteyenler ne olur unutulmasın. Ve bilin ki bunların eline iğnenin deliğinden geçecek kadar bir fırsat geçse, geçmişte yaptıklarının çok daha fazla yapacaklarını kendi radyolarında, televizyonlarında, basın toplantılarında söylüyorlar. Nedamet, pişmanlık, haya duymuş değiller. 'Az yaptık, hele bir fırsat geçsin elimize' diyorlar. 7 Haziran bir nebze de bu. Biz kimseye nefreti teşvik etmiyoruz, biz AK Parti sayesinde gelen özgürlükleri, hürriyeti, insanca yaşamayı, hangi kıyafetle okumak istiyorsa insanın o kıyafetle okuyup yaşayabileceği özgürlük istiyoruz. O özgürlüğün hatırlanmasını istiyoruz. Ne olur 28 Şubat'lar bin yıl sürsün, AK Parti'nin zihniyeti de binlerce yıl bu topraklarda baki olsun. Anadolu platosunda biz 1071'leri, 2071'leri, 3071'leri kutlayan bir neslin dedeleri, anneleri, babaları olalım. Bu platoda bu millet binlerce, milyonlarca yıl yaşasın diye dua ediyorum. Allah hepimizin bu duasını kabul etsin."

Konuşmaların sonunda tek listeyle gidilen seçimde Burak Kuruçay, AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Yılmaz ve Güllüce, daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde düzenlenen brifinge katıldı.