Başbakan Yardımcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; Başbakan Yardımcılığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Sefa Sadık Aytekin getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Serhad Akcan başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müşavirleri Ahmet Muhtaroğlu ve İmad Erdoğan başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alınırken, Alaattin Ünüvar Bakanlık Müşavirliğine, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı aynı yer Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Üzeyir Tekin, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Pira atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Ersin Balcı atanırken, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliğine Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü. Musa Duman getirildi.