Gaziantep’te nostaljik hediyeler arasında yer alan oyuncak maket arabalar yoğun ilgi görüyor.

Birbirinden farklı tasarım ve modelleri ile üretilen maket arabalar, kişilerin birbirine hediye ettiği en özel hediyeler arasında bulunuyor. Bakır işlemeli modeli de olan maket arabalar, süs eşyası olarak kullanılıyor.

Eski tarihi arabalara merak saran koleksiyon severler de maket arabalara ilgi gösteriyor. Hediyelik maket ürünlerin, kamyonet, motosiklet, itfaiye ve gemi gibi modelleri de bulunuyor. Vitrindeki tarihi arabaları gören insanlar ise geçmişe doğru nostaljik bir yolculuk yapıyor.

Gaziantep’te 22 yıldan bu yana hediyelik eşya sattığını belirten Mehmet Şirin Ülgen, ‘‘Sattığımız eski arabalar, vatandaşlar tarafından büyük beğeni görüyor. Yabancı turistler 10 veya 15 tane alıyorlar. Değişik renk ve modelleri bulunmaktadır. Maket arabalarımız el işlemelidir’’dedi.

Maket arabaların ilgi gördüğünü dile getiren Ülgen ‘‘Maket arabalarımız ilgi çekiyor. Maket araba fiyatları 20 liradan başlayarak 80 liraya kadar değişik fiyatlarla satılıyor. Modeline, rengine ve büyüklüğüne göre fiyatlar değişiyor. Vatandaşlar maket arabaları, süs eşyası olarak da kullanıyor’’ diye konuştu.