CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Karşıyaka ilçesinde "Atatürk’ü Anlamak" isimli söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk’ü Anlamak" başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Konuşmasında, Atatürk’ün en önemli özelliğinin akıl ve bilime dair inancı olduğunu vurgulayan Balbay, Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı sırasında toplumun aydınlanmasına yönelik çalışmalar başlattığını anlattı. Balbay, "Sadece savaş kazanmadı, ülkemizde değişimi sağladı. Cumhuriyet’in 100. yılı da, O’nun ilkelerini benimseyen bir iktidarla kutlanacak. Umudunuzu sakın kaybetmeyin. Atatürk’e borcumuzu; ancak O’nun anlayışının süreceği bir iktidar ile gerçekleştirmiş olabiliriz” diye konuştu.

“CEPHEDE BİLE KİTAP OKUDU”

Atatürk’ü anlamak için Türkiye tarihini ve Anadolu uygarlıklarının iyi bilinmesi gerektiğini aktaran CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Atatürk’ün geçmişten gelen 2 bin yıllık tarihi özümsediğini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş sırasında bile kitap okuduğunu vurgulayan Balbay, şu ifadelere yer verdi: "Cephede bile kitaplar okudu, dünyada yaşananları öğrendi. Hepsini özümseyip halkına uygun olan adımları attı. Yaklaşık 80 ülke gezdim, her gittiğim yerde Atatürk’ün izlerine rastladım. O’nu bu denli etkili kılan, sadece savaş kazanmış olması değildi. Ülkenin kurtarılmasının yanında kuruluşunu da sağlaması daha önemliydi. Akılcı ve bilimsel olması, O’nun fikirlerinin hala yaşamasını sağlıyor.”

Mustafa Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk’ün bu şekilde yaşamasının önüne geçmek istediler. Öldürerek başaramayınca bu kez o düşünceye bağlı olanları hapsetmeye başladılar. Bedenleri hapsedince, düşüncelerinin değişeceğini düşündüler; ancak yıldıramadılar.”