SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile Adana, Diyarbakır ve Erzurum İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri (AFAD) bünyesinde görevli 35 balık adam, Gürün ilçesinde berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle adeta "doğal akvaryum"u andıran Gökpınar Gölü'ne tüplü dalış yaptı. 

Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce arama kurtarma ekiplerinin zor şartlarda kabiliyetlerinin artırılması amacıyla Gökpınar Gölü'ne yüksek irtifa dalışı gerçekleştirdi. Balık adamlar doğal akvaryumu andıran gölün altında Türk Bayrağı ve AFAD flaması açtı. Yaklaşık yarım saat suda kalan balık adamlar su altı kamerasıyla gölü görüntüledi. 

Sivas AFAD Müdahale Şube Müdürü Alparslan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ilin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programının yüksek irtifa dalışıyla sona erdiğini söyledi.

Buz altı dalışı ve yüksek irtifa dalışının eğitim açısından son derece faydalı olduğunu ifade eden Güler, "AFAD su altı ekipleri olarak her türlü iklimde her göreve hazır olduğumuzu göstermek amacıyla yaptığımız eğitimi başarıyla tamamladık" dedi. 

Güler, eğitime katılan AFAD ekiplerine teşekkür etti. 

Programa, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ile Belediye Başkanı Nami Çiftçi de katıldı.