Giresun’un Tirebolu İlçesine bağlı Yalıköy köyünde balıkçı barınağı olarak kullanılan limanın çıkışının kumla dolması nedeniyle balıkçılar limanda mahsur kaldı. Küçük bir fırtınada limanın girişinin kumla dolmasıyla balığa çıkamadıklarını, liman içinde mahsur kaldıklarını dile getiren balıkçılar yetkililerin desteğini bekliyor.

Denize çıkamadıkları için mağdur olduklarını, yetkililerden yardım istediklerini belirten balıkçılar, balıkçı barınaklarının önünün çakılla kapandığını ve balığa çıkamadıklarını dile getirdi. Tek geçim kaynaklarının balık olduğunu aktaran balıkçı Bahtiyar Könez, “Şu an limanda mahsur kaldık limanın önü çakılla dolu olduğu için denize açılamıyoruz. Biz balıkçılar olarak isteğimiz buradaki çakıl erozyonunu önlemek ve limanın ucunu doldurarak uzatılması ve limanın ağzına yığılan çakılın boşaltılması. Bu liman buradaki balıkçıların tek limanı burası artık küçük mü oldu veya kurgusunda bir hata mı var nedense en küçük bir fırtınada bu limanın ağzı kapanıyor balıkçılar birkaç sefer kendi imkanlarıyla açtılar bu son fırtınada balıkçılar liman içerisinde kapalı kaldı. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

1997’den beri balıkçılık yaptığını söyleyen Nazmi Sarıcıoğlu, “Buraya yapılan bu balıkçı barınağı 7-8 kuvvetinde hava olduğu zaman limanın ağzı çakılla kapanıyor. Bunun yapılması için daha önce yetkililere müracaat yapıldı ama açılmadı. Görüldüğü gibi bir önceki fırtınadan sonra yine doldu yetkililerden buraya bir çare bulmasını istiyoruz. Şu an 20-25 balıkçı liman içerisinden çıkamıyor. Bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.