Balıkesir il genelinde başlayan kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kızılay 2 bin kumanya ile yolda mahsur kalması muhtemel vatandaşlara yardım için hazır beklerken, Balıkesir’in en yüksek noktasında bulunan yerleşim yerinde kar kalınlığı 6 santimetreye ulaştı.

Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı kar yağışı Balıkesir’de de etkili oluyor. Özellikle Balıkesir’in yüksek kesimlerinde kalan Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Dursunbey ilçesinde okulların 1 gün süre ile tatil edildiği kar yağışının durumuna göre tatilin uzayabileceği kaydedildi.

Öte yandan, Balıkesir Kızılay şubesi kar yağışının başlaması ile birlikte alarma geçti. İçinde su ve yiyeceklerin olduğu 2 bin kişilik kumanya hazırlayan Kızılay ekipleri, kar yağışından yolların kapanması durumunda mahsur kalanlara yardım eli uzatacak. AFAD ekipleri de kar yağışının başlaması ile önlemlerini aldı. AFAD Balıkesir İl Müdürü Bekir Bahar, 28 arama-kurtarma ekibi ve toplam 60 personel ile görevde olduklarını kaydetti. Müdür Bahar, "Şuan tüm önlemlerimizi aldık. Ekiplerimizin hepsi sahada. Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Balıkesir’in en yüksek noktası Kepsut’un Büyük Katrancı Mahallesi’nde kar kalınlığı 6 santimetreye ulaşmış durumda. Ayrıca İzmir yolunda bulunan Çanakçı mevkiinde yoğun bir yağış var. Bu bölgede trafik ve jandarma ekipleri önlemlerini aldılar" dedi.

Balıkesir’de etkili olan kar yağışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Yaman, "Şuan için kar yağışı ile ilgili olumsuz bir durum yok. Dursunbey’de okullarımız tatil edildi. Gereken önlemler alındı. Diğer ilçelerimizde kar yağışının durumuna göre okulların tatil edilip edilmeyeceği Milli Eğitim Müdürlüğü’nce duyurulacaktır" dedi.