Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Zamla birlikte Balıkesir’de okuyan öğrenciler, İstanbullu öğrenciler gibi 1.10 TL’ye toplu ulaşımdan faydalanacak.

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında şehir içi toplu ulaşım ücretlerine zam yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen yeni tarifeye göre 1.45 lira olan Balkart ücreti, 1.60 liraya yükseldi. Öğrencilerin ise 1 TL olan Balkart ücreti 1.10 TL’ye çıkarıldı. Balkart’ı olmayan vatandaşlar ise elden 2 lira ödeyerek otobüse binebilecek. Balkart kullanımının artması için yapılan uygulama vatandaşları memnun etmedi. Şehir dışından gelen ve Balkart satılmayan duraktan şehiriçi ulaşım otobüslerine binecek vatandaş 2 TL vererek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı yeni tarife üzerinden seyahat edecek. Balıkesir’deki vatandaşlar ise yapılan zammı uygun bulmadıklarını söyleyerek kıt kanaat geçindiklerini ifade etti.

Toplu taşıma merkezinde görüşlerini aktaran bir öğrenci "Her gün kampüse gidiyorum. 1 TL veriyorduk şimdi 1.10. Hiç kimse memnun değil bu işten" dedi. Balıkesir Necati Eğitim Fakültesinde okuyan bir öğrenci ise günde 4 defa otobüse bindiğini söyleyerek yeni yapılan zam tarifesinden memnun olmadığını ve arkadaşlarının da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Diğer bir öğrenci ise ayda 40 TL verdikleri ücretin şimdi yaklaşık 65 TL’ye yükseldiğini belirterek zammı uygun bulmadığını söyledi. Ev hanımı bir bayan ise akaryakıt indirimlerinden bahsederek, "Benzine ve mazota yeni daha indirim oldu. Peki otobüslere bindirim niye. Ben zaten ev hanımıyım. Benim gelirim yok. Biz kaç nüfus bir adamın parasına bakıyoruz. 10 liralık Balkart dolduruyorum. Dün dolduruyorum bugün bitiyor" diye sitem etti.