ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşayan Mehmet-Derya Cunduz çiftinin, milyonda bir görülen ve tedavisi henüz mümkün olmayan "Tay-Sachs (enzim eksikliği)" hastalığı teşhisi konulan 2,5 yaşındaki kızları için gökyüzüne 300 balon bırakıldı.

Hastalığa dikkat çekmek için sosyal kampanya başlatan Azra bebeğin ailesi ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'nda gökyüzüne balon bıraktı. Etkinlikte çiftlerin çocuk yapmadan önce mutlaka gen taramasından geçmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Azra bebeğin annesi Derya Cunduz, bir evladın annesinin gözünün önünde eridiğini görmenin çok acı olduğunu, hiç bir annenin evlatsız kalmasını istemediğini söyledi.

Baba Mehmet Cunduz da hastalıkla ilgili sıkıntının kızlarının bir yaşına girdiğinde başladığını anlattı. Azra bebeğin şubat ayından itibaren hal ve hareketlerinde normal gelişimini seyreden düzeyde gitmesi gerekirken gerileme olduğunu belirten Cunduz, "Hastahaneye gittik ve iki ay sonra kızımızın Tay-Sachs hastalığı olduğunu öğrendik. 9 aydır ciddi bir bunalımdayız. Sesimizi duyuralım istedik" dedi.

Baba Cunduz, hayatta tek isteğinin hastalığın tedavisinin bulunması ve Azra bebeğin bundan sonraki hayatında daha rahat yaşaması olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gökyüzüne balonlar bırakıldı. 10 balonda Türkiye ve Avrupa'da yaşayan ve Tay-Sachs hastalığına yakalanmış 10 kişinin isimleri yer aldı.