KONYA (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, hayatını kaybeden emekli vaiz Abdurrahman Öksüz'ün Konya'daki cenaze törenine katıldı.

Elvan'ı Öksüz'ün cenaze törenine katılmak üzere geldiği Konya'da, Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek karşıladı.

Törenin yapılacağı Kapu Cami'sine geçen Elvan, cenaze namazının ardından Öksüz'ün tabutunu bir süre taşıdı.

Öksüz'ün cenazesi Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdurrahman Öksüz'ün kıymetli bir İslam alimi olduğunu söyledi.

Öksüz'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendiğini dile getiren Elvan, cenazeye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılmak istediğini fakat programlarından dolayı gelemediğini bildirdi.

Elvan, Davutoğlu'nun taziye ve selamlarını Öksüz'ün yakınlarına ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hocamıza Allah rahmet eylesin. Ailesine yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hocamız Konya, Türkiye ve İslam alemi için büyük bir değerdir. Konya'ya manevi açıdan insanımıza, ailelerimize ve gençlerimize değerli katkıları olan büyük bir zattır. Öksüz Hocamız gibi çok kıymetli hocalarımız var. Önümüzdeki günlerde onların dualarıyla güzel yerlere geleceğiz. Bizler için üzüntülü bir gün. Biz şuna inanıyoruz, Öksüz Hocamız Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Hepimizin başı sağolsun." 

- Abdurrahman Öksüz kimdir?

Konya'da gezici vaiz olarak görev yapan Abdurrahman Öksüz, 1929 yılında Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Öksüz, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.

Dini eğitimini Erzurum gezici vaizi Müfettiş Sağıp Danişment'ten aldı. Daha sonra Erzurum'da Muhammed Lütfi Efendi'den tasavvuf ilmini öğrenen Öksüz, Konya'da gezici vaiz olarak göreve başladı. 1984'te emekli olan Öksüz, evli ve dört çocuk babasıydı.