KONYA (AA) - Akşehir Belediye Başkanı Akkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde belediyede çalışan kadın çalışanlara çiçek hediye verdi.

Akşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki etkinlikte belediyede çalışan tüm bayan personele çiçek hediye eden Başkan Akkaya, çalışanaların "Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.

Kadınları yılda sadece bir gün anmanın onlara karşı yapılacak bir saygısızlık olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya şunları kaydetti:

“Ailemizin ve toplumumuzun en önemli yapı taşı olan kadınlarımızın, özellikle de kutsal ve yüce bir mertebe olan annelik özellikleriyle toplumdaki yeri bir başka. Aileyi ve toplumu bir arada tutan kadınlarımızdır Türk Kadını bütün tarih boyunca tarihimizde önemli bir rol edinmiştir. Kurtuluş savaşımızda cephede savaşan askerlerimizin yanında yer almış, onlara cephane taşımıştır. Yine birçok başarılı yöneticileri kadınlarımız yetiştirmiştir. Zaman zaman kadına şiddet olaylarını duysak da geçmişteki günlere göre bunlar bir hayli azaldı ve inşallah bunlar tamamen sona erer. Şu da bir gerçek ki kadınlara şiddet uygulayan erkekleri yetiştiren de anneler. Bu nedenle annelerimizin erkekleri yetiştirirken daha da duyarlı olmaları gerekiyor. Hükümetimiz döneminde kadınlarımıza ve ailelerimize sahip çıkmak ve bu iki kavramla ilgili güzellikleri yakalamak adına kadın ve aileden sorumlu Bakanlık kuruldu. Her geçen gün ülkemizde kadınlarımız ve ailelerimiz adına güzel gelişmeler kaydediliyor”

Başkan Akkaya, belediyede çalışan bayan personele yaptıkları özverili çalışma ve hizmetler için de ayrıca teşekkür etti.