Başkan Çalışkan mesajında: “Yeni öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 
Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. İlköğretim haftası okuma-yazmanın kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu süreçte kuşkusuz en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir. Bu kutsal mesleğe gönül veren değerli öğretmenlerimizin fedakârca çalışacaklarına güvenim sonsuzdur. Değerli anne-babalar, ‘Eğitim ailede başlar’ sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.