KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, Felahiye Kaymakamı Yavuz Aksoy, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç ve Kayseri'den umreye götürülen işitme engeli gençlerin ziyaret ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Çelik'i, Felahiye Kaymakamı Aksoy ile Belediye Başkanı Coşkun ve beraberlerindeki heyetin ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyarette, Felahiye'de yapılan Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin bilgiler verildi ve Çelik'e bugüne kadar Felahiye'ye yaptığı hizmetler için teşekkür plaketi takdim edildi.

İlçelerde tarım ve hayvancılığa verdikleri destekleri çeşitlendirerek artıracaklarını dile getiren Başkan Çelik de, "Konuyla ilgili altyapıyı hazırladık. Bu dönemde desteklerimiz daha hissedilir hale gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Çelik'e, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umreye götürülen Kayseri'deki işitme engelli gençler ve aileleri de teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çelik, böyle bir organizasyonun düşünülmüş olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Gençlerin kazasız belasız dönmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Çelik, "Rabbim tamamına erdirsin. Yine hep beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde hacca gitmenizi rabbimden diliyorum. Birçok hayır işi ve birçok ibadet yapılır ama bu sefer hepsinin bilikte olduğu bir organizasyon gerçekleştirildi. Türkiye'de başlangıcı yapılan bu organizasyon inşallah kalıcı hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Toplumun her kesimiyle ve özellikle engellilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çelik, önümüzdeki dönemde engellilere yönelik ulusal çapta ses getirecek projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Ziyarette ayrıca Başkan Çelik'e hurma, zemzem suyu ve tespih hediye edildi.

Çelik, ayrıca Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini de kabul etti. Dernek Başkanı Sadık Genç, ziyarette, Büyükşehir Belediyesinin büyük destek verdiği Kayseri'deki cemevi inşaatı hakkında Başkan Çelik'e bilgiler verdi ve derneklerine davet etti. Başkan Çelik de en kısa zamanda davete icabet edeceğini dile getirdi.