Üsküdar Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla günlerdir Validebağ Korusu’nda planlanan aşure ikramını oluşabilecek tepkilere karşı belediye bahçesinde gerçekleştirdi. Aşureden herkesin almasını isteyen Üskadar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ’daki eylemcilerine seslenerek, “Gelirlerse kapımız herkese açık. İnşallah gelip bu aşuremizden tatma imkanı bulurlar” dedi.

Üsküdar’da Validebağ Korusu’nun hemen yanında bulunan cami alanı ile ilgili yargı, yürütmeyi durdurma kararını iptal etmesine rağmen inşaatın devam etmesini istemeyenlerin bekleyişi sürüyor. Üsküdar Belediyesi’de Muharrem ayı dolayısıyla günler öncesinden Validebağ’da gerçekleştirilmesi planlanan aşure dağıtımını oluşabilecek tepkilere karşı, Üskadar’ın 3 ayrı noktasına taşıdı. Belediye bahçesinde de gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

“ŞİFA VE BARIŞ AŞURESİ DAĞITIYORUZ”

Üskadar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure dağıtımının her yıl geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Başkan Türkmen, bin bir çeşit üründen oluşan tatlıyı dağıttıklarını hatırlatarak, “Bizim toplumumuzdaki herkes aynen aşure gibidir. Aşuredeki her bir nimet, aşureye ayrı bir tat katıyor. Bunlar nasıl kıymetliyse toplumumuzdaki herkeste bizim için çok önemlidir. Yani kardeşçe, dostça aşure gibi olmalıyız” dedi.

Toplamda 15 bin aşure dağıtacaklarını söyleyen Türkmen, Üskadar’dan bir şifa, bir barış aşuresi dağıttıkların söyledi. “Meydanda buluşalım dedik” diye Türkmen,Validebağ’daki eylemcilerden bahsederek, “Oradaki dostlarımızda gelecekler. Gerginlik bizim işimiz değil. Gerginlik Üskadar’a yakışmaz. Bu aşuremizden herkes alsın istiyoruz. Validebağ gönüllüleri dahil hepimiz gönüllüyüz. Problem yok. Gelirlerse kapımız herkese açık. İnşallah gelip bu aşuremizden tatma imkanı bulurlar” diye konuştu.

Meydanda bulunan vatandaşlar da tatlının çok güzel olduğunu dile getirerek, “Birlik, beraberlik ve barışın daha da artması için aşure Validebağ’da dağıtsaydı daha iyi olurdu” ifadelerini kullandılar.