ANKARA (AA) - Merkezi Ankara'da bulunan Konya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının (KONEV) Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlediği iftar programı Başkent'teki Konyalıları bir araya getirdi.

Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftara Konya ve Karaman milletvekillerinin yanı sıra eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile yasama, yürütme ve yargı organlarında görev yapan çok sayıda Konyalı bürokrat katıldı.

KONEV Başkanı Hakkı Teke, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programına gösterilen büyük ilgiden dolayı teşekkür ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ankara'da yaşayan Konyalıları biraraya getirmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Teke, Mevlana ruhunu Başkent'te yaşatmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise ramazanın vesile olduğu birlik ve beraberliğe dikkati çekerek bu kapsamda düzenledikleri hemşehri buluşmalarının önemine değindi. Belediye olarak düzenledikleri hemşehri buluşmalarında Konyalıları ağırlamaktan ve iftar programına ev sahipliği yapmaktan dolayı sevincini paylaşan Ak, ramazan etkinlikleri kapsamında "Konya Evi"nin açılışını yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ak, KONEV Başkanı Teke'ye günün anısına lale motifli bir çini takdim ederken Teke de vakfın çalışmalarına desteğinden dolayı Ak'a bir ney hediye etti.

Konya mutfağının meşhur bamya çorbası ve tandır kebabının ikram edildiği iftar menüsünün sürprizi ise Akşehir ilçesinden getirilen yörenin meşhur kirazı oldu.

İftar programının ardından davetlilerin katılımıyla Keçiören Belediyesinin ramazan etkinlikleri düzenlendiği Kalaba Kent Meydanı'nda "Konya Evi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan mekanda davetlilere meşhur Konya şekeri ikram edilirken Mevlana ile ilgili çeşitli yayınlar tanıtıldı. Bir çadır içerisinde "Konya Evi" olarak tasarlanan mekana büyük ilgi gösteren vatandaşlar sergilenen semazen ve mevlevi figürleri ile fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Keçiören Belediyesi'nin 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında "Dombıra" parçası ile tanınan Arslanbek Sultanbekov ile Bosnalı Hz. Hamza İlahi Grubu konser verdi.