ANKARA (AA) - Ankara'da düzenlenen sahte içki ve kaçak sigara operasyonlarında bir haftada 128 bin 500 paket kaçak sigara ile 500 şişe sahte içki, 440 litre alkol ve 2 bin 600 sahte TAPDK bandrolü ele geçirildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Mamak'ta iş yeri görünümde olan sahte içki imalathanesine operasyon düzenledi.

Operasyonda çeşitli marka ve cinslerde 500 şişe sahte içki, 440 litre sahte içki yapımında kullanılan alkol ve 2 bin 600 sahte TAPDK bandrolü ele geçirilirken M.K. ve Ü.G. yakalandı.

Öte yandan polis ekipleri, Altındağ'da durdurduğu bir araç içerisinde gizli bölmelerde saklanmış halde 30 bin paket kaçak sigara bulurken araçta bulunan R.G. ve M.B.Ç. gözaltına alındı. 

Altındağ'da iş yeri görünümlü bir depoya da operasyon düzenleyen ekipler burada da 20 bin paket kaçak sigara ele geçirerek V. D. ve A. D'yi suçüstü yakalandı.

Diğer taraftan Çankaya'da satış yapmak üzere nakil yapan Y.S'nin ise 3 bin 500 paket kaçak sigara ile yakalandığı bildirildi. Pursaklar'da da yapılan kontrollerde bir minibüs içerisinde 25 bin paket kaçak sigara ile şüpheliler C.G. ve Ş. G. yakalandı.

Gölbaşı'nda yapılan uygulamada ise şüpheli M.A'nın kullandığı tır ve dorsesinde yapılan aramada 50 bin paket kaçak sigara bulundu.

Buna göre son bir haftada başkentte yaklaşık 130 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, sigaraların nakliyesinde kullanılan 3 araca da el konuldu.